Voorstraat 10, 3251BD Stellendam
06-12921883
(enkel SMS/Whatsapp)
info@anneke-fotografie.nl

Trouwen in het jaar 2022

Trouwen in het jaar 2022

Waauw, wat heb ik veel bruidsparen mogen fotograferen dit jaar, werkelijk fantastisch.

Ik mocht een klein beetje mee kijken in het privéleven van deze stellen, best intiem natuurlijk, want als bruidspaar laat je mij toe bij je familie, vaak in je huis, met je kinderen, ik krijg heel de persoonlijke ceremonie mee, ik zie je huilen, ik zie je lachen.

Als ik s ’avonds thuiskom na zo’n geweldige dag, ben ik ook echt op, ik geef alles, leef me jullie mee, geniet van 300%, kost ook veel energie, maar vooral een voldaan gevoel na zo’n dag, dan plof op de bank met een lach op mijn gezicht.

Wat ik ook geweldig vind, ieder bruidspaar is zo anders, zo identiek en uniek, iedere bruiloft is daarom anders.

Er wordt me weleens gevraagd of ik niet ‘trouwmoe’ ben? Maar dat ben ik dus echt niet.

Sommige stellen leggen echt hun ziel en zaligheid in de decoratie, anderen juist weer niet, die vinden het feest weer belangrijk en dat er veel vrienden komen.

Maar ik kan je vertellen, ik maak van alles mee.

Ik neem je een beetje mee in mijn drukke trouwjaar, ga je mee?

Het aankleden;

Zelf vind ik deze voorbereidingsfase op de grote dag zo mooi om mee te maken, de zenuwen voel je hangen, het is vaak druk en rommelig, vriendinnen, zussen en moeders zijn vaak aanwezig bij de bruid, natuurlijk ook de kapster en/of de visagiste. Meestal start ik met een kopje koffie en een algemeen praatje, om te kijken hoeveel stress er is. Ik begin dan met wat close-up foto’s van accessoires die ik tegenkom, ik hang dé jurk op een mooi plekje en leg deze vast met mijn camera, altijd iets magisch vind ik.

Vaak ben ik er een uur voor dat de first-look gepland staat. En weet je? Voor de meeste stellen is dit het moment waar de meeste zenuwen zijn. Want stel je voor dat hij zegt dat hij jouw jurk niet mooi vindt … of je haar? Nou ik kan je vertellen, dat heb ik nog nooit, echt nog nooit meegemaakt!

Na de first-look is er een ontlading, de zenuwen vallen van je af, dan wordt alles gedeeld, je kan je verhaal kwijt, dan ga je samen aan dé grote dag beginnen. Let’s go!

Sommigen kiezen ervoor dat de first-look bij de ceremonie is, kan ook, maar dat is eigenlijk nog iets spannender, want al je daggasten zijn erbij, maar prachtig is het zeker!

Doe wat jij het mooist of het fijnst vindt.

Fotoshoot met het bruidspaar;

Vaak wordt er wat tijd ingepland om op pad te gaan voor een fotosessie, in overleg kijken we naar mooie locaties, die bij jullie passen, ook slechtweer locaties worden van te voren besproken, deze vallen ten alle tijden wel onder eigen verantwoording van het bruidspaar. Sommige stellen kiezen ervoor om deze fotoshoot niet te doen, maar tussendoor van die momentjes te pakken, dan krijg je meer een documentaire fotoserie, het verhaal van de dag. Het is maar net wat jullie prettig vinden, ik pas me aan.

De ceremonie;

De ceremonies die ik mee mocht maken dit jaar waren oa in siertuinen, met de meest prachtige aankledingen, zowel privétuinen, in Middelharnis en Zwartewaal, als horecatuinen, in Ouddorp en Ridderkerk, allen schitterend. Maar ook een fruitboomgaard bij een boerderij was erbij, met een aankleding waar echt iedereen van onder de indruk was!

Aan het water trouwen kwam ook regelmatig voor, altijd zo mooi en sereen, aan de Grevelingen, in Stellendam, en aan het Haringvliet, in Bruinisse, maar ook mocht ik naar de Waal, joh, ik kom overal. Zelfs bij de Oude Maas, in Puttershoek, op een prachtig zeilcharterschip mocht ik een ceremonie fotograferen.

Maar ook de gemeentehuizen waren van de partij, o.a. in Hellevoetsluis, altijd mooi, statig en klassiek, maar ook het oude Raad- en Poldershuis in Middelharnis, idem ook statig en klassiek, prachtig.

De ceremonies worden met zorg samengesteld, dat merk je, dat hoor je, vaak komt er een half levensverhaal van het bruidspaar voorbij, ook hoe ze bij elkaar zijn gekomen en daarna met heerlijk anekdotes van wat ze allemaal al mee hebben gemaakt samen. Is er verdriet geweest, dan wordt, in overleg met het bruidspaar ook genoemd, op zo’n bijzondere dag is het mooi dat je er dan even bij stil staat.

De kerk;

Voor veel kerkelijk meelevende bruidsparen is dit gedeelte van de dag ontzettend belangrijk, het is heel persoonlijk en een heel bewuste keuze, als ik er bij mag zijn met mijn camera, vind ik dat fijn, maar als dat niet zo is respecteer ik dat.

Dan is het Ja-woord uitgesproken, vaak is er dan champagne en taart.

Man, man, de meest fantastische taarten komen voorbij, ik neem me altijd voor geen taart te nemen als het me wordt aangeboden, maar ja … je snapt het wel.

De taartentrend op dit moment is wel een flinke taart met bloemen volgens mij, want die heb ik veel gezien dit jaar.

Mocht het bruidspaar het willen, dan maken we tijd voor wat familiefoto’s, op zo’n moment heb je er meestal niet zo’n zin in, maar probeer het wel even te doen, ik weet uit ervaring hoe waardevol deze foto’s later voor je kunnen zijn. Of met vrienden wat foto’s maken, beetje dollen en gek doen, altijd een feest.

ivm privacy minimaal aantal familiefoto’s online

Het diner;

Of je nu gaat BBQ-en met z’n allen, of er is een buffet, of een diner, deze uurtjes zijn vaak wel even een soort van pauze, relaxed momenten voor de daggasten, maar zeker ook voor het bruidspaar, na het diner begint vaak of de receptie of het feest. Het feest wordt vaak gestart met de openingsdans, waar weken op geoefend is, of les voor is genomen, toch ook weer even een spannend momentje hoor.

Sommige bruidsparen kiezen juist niet voor een feest of receptie, zij kiezen juist meer voor een intiemere bruiloft, met de daggasten dineren en heerlijk tafelen onder genot van een goed glas wijn.

Daarom. Ga je trouwen? Vul de trouwdag op jouw manier in, doe wat bij jullie past, waar jullie je prettig bij voelen, want het is jullie dag!

Geniet ervan!

Mochten jullie mij als fotograaf willen in zetten?

Nou, dat zou ik echt geweldig vinden, laat maar van je horen.

Ik kan ook met jullie meedenken over bepaalde invullingen, thema’s, bedrijven, tips en zo meer, dat brengt mijn ervaring wel mee die kennis.

info@anneke-fotografie.nl voor meer informatie, of het maken van een afspraak.